House EKC / Ralph Germann Architectes

first_img 2016 ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/895933/house-ekc-ralph-germann-architectes Clipboard Projects Switzerland ArchDaily House EKC / Ralph Germann Architectes Photographs Manufacturers: Cosentino, Vitra, Mineral paint, Pierinelli, Wb formSave this picture!© Lionel HenriodRecommended ProductsWindowsLibartVertical Retracting Doors & WindowsWindowsStudcoSteel Window Reveal – EzyRevealWindowsJansenWindows – Janisol PrimoWindowsKalwall®Facades – Window ReplacementsText description provided by the architects. This project was realized for a family of 5 (a couple with 3 children) living in the village of Orsières. The old barn (circa 1920) was originally used by peasants to store hay in the upper volume while the lower part, built out of stone, served as a stable for goats or sheep. The size of the barn was not enough to accommodate the family of five. The solution Ralph Germann proposed was to add a contemporary wooden annex to the barn connected by a gangway on two levels.Save this picture!© Lionel HenriodThe barn has been completely emptied to rebuild a reinforced concrete structure (walls and slabs) in order to meet the seismic requirements of the region. An interior thermal insulation has been made as not to alter the exterior appearance of the barn so that it could keep its “vernacular” aesthetics. The insertion of large windows into the masonry respected “the principle of origin”. The glass simply took the place where wood has originally been and supplies light and passive heat. A balcony-loggia made out of concrete and wood took the place of the old balcony which was used to sun-dry the hay. The heat production system is an air-water heat pump and hot water is produced by solar thermal panels.Save this picture!© Lionel HenriodThe choice of materials that were used for the interior are:  For the floors oiled-brushed larch, the walls and ceilings are plaster with mineral paint “white RAL 9010”, the main staircase and the furniture are made of solid larch wood, the kitchen white laminate with worktop “Dekton gray concrete”, the chimney in black crude steel and the bathrooms in black slate.Save this picture!Section A-AThe wooden furniture (tables, bench, cupboards, …) has been designed by Ralph Germann architectes in order to achieve a coherent overall design of the project.The reason that larch and spruce wood were used, apart from their aesthetic qualities, is that they are from the region (Val Ferret).Save this picture!© Lionel HenriodThe principal element, the backbone of this house, is the solid larch staircase that allows light and sound to travel from one floor to the other. The staircase is linked to a high back bench in the dining area, which at the same time serves as a guardrail. The lighting has been designed using simple larch wooden bars and dimmable LEDs to achieve indirect lighting.Save this picture!© Lionel HenriodProject gallerySee allShow lessSpace Saloon Rethinks Design-Build through a Workshop in California’s High DesertArchitecture NewsBaix Camp Association Center Reform / NAM ArquitecturaSelected ProjectsProject locationAddress:Val Ferret, 1944 Orsières, SwitzerlandLocation to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Share “COPY” House EKC / Ralph Germann ArchitectesSave this projectSaveHouse EKC / Ralph Germann Architectes Year: center_img Area:  200 m² Year Completion year of this architecture project Photographs:  Lionel Henriod Manufacturers Brands with products used in this architecture project Architects: Ralph Germann architectes Area Area of this architecture project CopyAbout this officeRalph Germann architectesOfficeFollowProductsWoodConcreteBrick#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureOrsièresSwitzerlandPublished on August 21, 2018Cite: “House EKC / Ralph Germann Architectes” 21 Aug 2018. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogPartitionsSkyfoldIntegrating Operable Walls in a SpaceGlass3MSun Control Window Film in MarkthalSinkshansgroheBasin FaucetsPaintSTAC BONDComposite Panel Finishes – MetallicsConcreteKrytonConcrete Hardening – Hard-CemSkylightsLAMILUXGlass Skylight FE PassivhausLightsLouis PoulsenOutdoor Lighting – Flindt GardenWindowsVEKAWindows – SOFTLINE 70 ADUrban ShadingPunto DesignPavilion – CUBEDoorsLinvisibileLinvisibile FILO 10 Hinged Door | AlbaWoodHESS TIMBERTimber – GLT BlockGreen FacadesSempergreenLiving Wall – SemperGreenwallMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream “COPY” ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/895933/house-ekc-ralph-germann-architectes Clipboard Residential Architecture Save this picture!© Lionel Henriod+ 15Curated by Fernanda Castro Share CopyResidential Architecture•Orsières, Switzerlandlast_img read more

Read More