BT House / Taguá Arquitetura

first_imgPhotographs:  Leonardo Giantomasi Manufacturers Brands with products used in this architecture project Photographs “COPY” Year:  ArchDaily CopyHouses•Cabreúva, Brazil ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/916998/bt-house-tagua-arquitetura Clipboard “COPY” Projects Manufacturers: Habitat, Kommerling, Cerâmica Portinari, Decortiles 2018 BT House / Taguá Arquitetura Area:  530 m² Year Completion year of this architecture project Lead Architects: Architects: Taguá Arquitetura Area Area of this architecture project BT House / Taguá ArquiteturaSave this projectSaveBT House / Taguá Arquitetura Brazil CopyAbout this officeTaguá ArquiteturaOfficeFollowProductConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesCabreúvaResidential ArchitectureBrazilPublished on June 04, 2019Cite: “BT House / Taguá Arquitetura” [Casa BT / Taguá Arquitetura] 04 Jun 2019. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogFaucets / SinkshansgroheKitchen SinksGlass3MSun Control Window Film in MarkthalPartitionsSkyfoldIntegrating Operable Walls in a SpaceRetractable StructuresShadeFXRetractable Canopies in Beverly HillsPanels / Prefabricated AssembliesIsland Exterior FabricatorsSpecialty Facade SystemsWoodSculptformTimber Tongue and Groove CladdingSkylightsVELUX CommercialLonglight 5-30° – Modular SkylightsBars / Wire / MeshJakobWebnet – Sports NetSuspension SystemsMetawellAluminum Panels for Ceiling SailsMineral / Organic PaintsKEIMTiO2-free Mineral Paint – Soldalit®-ArteHanging LampsLuminisPendant Lights – HollowcoreHandicap BathroomAamsco Lighting, Inc.Mirror-Lux LED Illuminated MirrorMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Área Do Terreno:1.105,50 m2City:CabreúvaCountry:BrazilMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Leonardo GiantomasiRecommended ProductsStonesCosentinoSurfaces – Prexury®WoodParklex International S.L.Wood cladding – FacadeWoodTechnowoodPergola SystemsDoorsGorter HatchesRoof Hatch – RHT AluminiumText description provided by the architects. The corner plot defined the sectorization and volumetry of this project, thought to be an L-shaped plan where the social environments and even the rooms on the upper floor are facing the pool and garden, resulting in a visual and spatial integration, forming a fluid and continuous space.Save this picture!© Leonardo GiantomasiThe guests’ desire was for a house with integrated spaces and quite large, with a generous leisure area, all facing the pool.Save this picture!© Leonardo GiantomasiCustomers would like a quick and clean construction, so the architects opted for the steel structure. 100% of the structure of the house is composed of pillars and beams in steel and slab in steel deck. Save this picture!© Leonardo GiantomasiSave this picture!Section ASave this picture!© Leonardo GiantomasiIn the northwest face where the rooms and living areas are located, forming a large glass curtain, special glasses were used for block 70% of the UV rays, in addition to the pvc frames that provide a superior thermoacoustic performance than other materials, allowing the generous entrance of natural light, but dissipating the maximum of the heat.Save this picture!© Leonardo GiantomasiNatural lighting and ventilation take place through large openings, so artificial light is not required throughout the day. This also minimizes the use of air conditioning in summer. The glazed openings also contribute to the composition of its facades, highlighting the detached glass plus apparent steel structure.Save this picture!© Leonardo GiantomasiSustainable elements in this work: thermoacoustic tiles, steel  structure, steel deck, intelligent glass blocking heat and insolation, pvc frames, rainwater reuse cistern, natural lighting does not require the use of artificial lighting throughout the day, solar energy.Save this picture!© Leonardo GiantomasiIn the front facade, where the garage is, to provide greater privacy to the pool, we designed a blind gable that serves as support to the first floor, where the bedrooms are. The steel structure of the house stands out because it is apparent. The use of the structure provided us with a cleaner and faster work, taking a considerable time from our schedule.Save this picture!© Leonardo GiantomasiWe adopted an industrial concept for this project. In addition to the apparent steel structure, we adopted in the leisure area polished concrete floor and kitchen countertop molded in concrete. This eliminated extra costs and we obtained a modern and industrial aesthetic. The floating staircase with cable stayed steps also provided a different charm in the social area, it is positioned just after the main entrance of the house. Underneath it is the fireplace. The first two steps of the staircase are in apparent concrete and become a bench, where the fireplace is.Save this picture!© Leonardo GiantomasiSectorization:On the ground floor the access is through a hall hallway that connects with the homeoffice and living room with double height, integrated with the kitchen and leisure area. The service area is all located at the back of the lot, releasing all the visual to common areas.Save this picture!© Leonardo GiantomasiThe upper floor consists of 04 bedrooms, two suites, a walkway that connects the main suite and other dormitories. The double bedroom has more privacy because it is more isolated.Save this picture!© Leonardo GiantomasiThe master suite has a large glass courtain that makes the visual integration with the covered porch and a garden terrace, which’s over the recreation area and gym on the ground floor.Save this picture!© Leonardo GiantomasiThe leisure area of the house is in the north facade, facing the pool, with an area of 117sqm, with bathroom, storage, gourmet area and gym. The gym is at the end of this volume, also glazed, providing a beautiful view of the pool.Save this picture!© Leonardo GiantomasiProject gallerySee allShow lessArchimatika’s Snail Brings Slow Living to ManhattanArchitecture NewsSteven Holl’s Sliced Porosity Block, Through the Lens of Kris ProvoostArticles Share Thiago Brugnolo e Mariana Rotta (arquitetos) ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/916998/bt-house-tagua-arquitetura Clipboard Save this picture!© Leonardo Giantomasi+ 88Curated by Matheus Pereira Share Houseslast_img read more

Read More