Villa N / Audrius Ambrasas Architects

first_img 2006 Text description provided by the architects. This curved-shaped villa is situated in a breathtaking landscape on a slope above the river on the outskirts of Vilnius city. It is definitely the landscape that has mostly impacted the architectural solution. The very first impression suggests that building appears from the ground and vanishes somewhere in the surroundings.Save this picture!Courtesy of audrius ambrasas architectsRecommended ProductsDoorsRabel Aluminium SystemsMinimal Sliding Door – Rabel 62 Slim Super ThermalDoorsGorter HatchesRoof Hatch – RHT AluminiumDoorsLonghiDoor – HeadlineDoorsSky-FrameInsulated Sliding Doors – Sky-Frame ArcA slight curve of the building shapes both the inner courtyard with a magnificent view of the landscape and semi-blind outer facade that protects from the curiosity of neighbors. There are almost no borders between outside and inside as courtyard fringed with woodland and the river are perfectly observable from the armchair inside. The plan organically matches the building shape as well as needs of inhabitants. The plan resembles a spiral and in the head of it a dining-room with a colossal skylight above the entire center was designed. Along the axis of the spiral others parts of the house were arranged – living room and outer terraces, master bedroom, farther along the axis – kid’s rooms, kitchen, garage and auxiliary premises. Save this picture!Courtesy of audrius ambrasas architectsThe idea of the naturally nestled house was consciously strengthened by choosing concrete imprinted with wooden planks and copper elements for windows as facades materials. There were also nicely designed concrete roofs above the inner glassed facade that completes sculptural composition of the building.Project gallerySee allShow less:output International Student AwardArticlesKolelinia / Martin AngelovArticles Share ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/45640/villa-n-audrius-ambrasas-architects Clipboard Villa N / Audrius Ambrasas Architects CopyAbout this officeAudrius Ambrasas ArchitectsOfficeFollowProductConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsLandscape ArchitectureResidential ArchitectureHousesVilniusHousesLithuaniaPublished on January 12, 2010Cite: “Villa N / Audrius Ambrasas Architects” 12 Jan 2010. ArchDaily. Accessed 12 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogSinkshansgroheBathroom Mixers – Talis SVinyl Walls3MExterior Vinyl Finish – DI-NOC™ Solid ColorPartitionsSkyfoldRetractable Walls – Stepped & Sloped SpacesDining tablesZeitraumWood Table – TautBathroom AccessoriesBradley Corporation USARoll Towel Dispenser – Electronic TouchlessWoodLunawoodThermowood FacadesAluminium CompositesSculptformClick-on Battens in Victoria GardensMetal PanelsLongboard®Metal Ceilings – DauntlessWoodStructureCraftEngineering – Mass TimberPanels / Prefabricated AssembliesULMA Architectural SolutionsPerforated Facade PanelFiber Cements / CementsDuctal®Rainscreen Cladding Panels for Lightweight Facades in Apartment BlockBricksAcme BrickModular Size BrickMore products »Read commentsSave世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Landscape Architecture Area:  460 m² Year Completion year of this architecture project Year:  “COPY” Save this picture!Courtesy of audrius ambrasas architects+ 14 Sharecenter_img Architects: Audrius Ambrasas Architects Area Area of this architecture project “COPY” ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/45640/villa-n-audrius-ambrasas-architects Clipboard ArchDaily CopyLandscape Architecture, Houses•Vilnius, Lithuania Lithuania Villa N / Audrius Ambrasas ArchitectsSave this projectSaveVilla N / Audrius Ambrasas Architects Projectslast_img

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *