Untitled 01 / bagnoli

first_imgShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/906677/untitled-01-bagnoli Clipboard “COPY” Projects Houses Architects: bagnoli Area Area of this architecture project Untitled 01 / bagnoliSave this projectSaveUntitled 01 / bagnoli Untitled 01 / bagnoli ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/906677/untitled-01-bagnoli Clipboard Australia CopyAbout this officebagnoliOfficeFollowProductsWoodGlassSteel#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesRefurbishmentRenovationExtensionMelbourneOn InstagramAustraliaPublished on November 29, 2018Cite: “Untitled 01 / bagnoli” 28 Nov 2018. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogShowerhansgroheShowers – RainfinityGlass3MGlass Finish – FASARA™ GeometricPartitionsSkyfoldVertically Folding Operable Walls – Zenith® Premium SeriesMetal PanelsTECU®Copper Surface – Patina_VariationsBeams / PillarsLunawoodThermowood Frames and BearersMembranesEffisusFaçade Fire Weatherproofing Solutions in Design District Project LondonSkylightsVELUX CommercialModular Skylight Ridgelight in Office BuildingSwitchesJUNGLight Switch – LS PlusCurtain WallsRabel Aluminium SystemsSpider System – Rabel 15000 Super ThermalWindowspanoramah!®ah! Soft CloseWoodAustralian Sustainable Hardwoods (ASH)American Oak by ASHChairs / StoolsOKHADining Chair – BarnettMore products »Save想阅读文章的中文版本吗?无题屋 / bagnoli是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream 2016 Save this picture!© Peter Bennetts+ 11Curated by Fernanda Castro Share Area:  180 m² Year Completion year of this architecture project Photographs Photographs:  Peter BennettsSave this picture!© Peter BennettsRecommended ProductsEnclosures / Double Skin FacadesAlucoilStructural Honeycomb Panels – LarcoreWindowsOTTOSTUMM | MOGSWindow Systems – BronzoFinestra B40WindowsLibartVertical Retracting Doors & WindowsMetallicsSculptformClick-on Battens in Ivanhoe ApartmentsText description provided by the architects. This renovation and addition transforms a Victorian cottage into a light filled showcase home for the Builder client. Distinct connections, materials and forms separate major elements within the house, while dissolving the additional mass externally to create an expansive and richly detailed experience. Save this picture!© Peter BennettsDesigned to use rich materials and distinct formal gestures to invert and highlight existing typologies this project evolved from a core concept of separation of elements. Save this picture!© Peter BennettsSave this picture!DrawingSave this picture!© Peter BennettsThe original 1887 cottage was an important design element to be incorporated into the new home. Retaining as much of the original design as possible preserved some of the project’s history. The upper floor is designed to float above the original house. Internally glass walkways and externally timber cladding with vertical battens soften and dissolve the form. The cladding and large rear gum tree also act as shading devices and create shadow patterns from the natural light entering the house as the sun moves during the day. A large spiral staircase distinctly separates the new upstairs bedroom and bathroom spaces from the living zone. Save this picture!© Peter BennettsThe rear of the property faces onto a playground reserve. A mirrored back fence was designed to acknowledge and allow the more public façade of the project to be interacted with. The mirrored surface visually extends the parkland and provides a playful feature for locals to enjoy. Embracing the public and existing context of this site was central to the design  Given the limited area available for the new home, the design needed to be a compact and efficient with no ‘wasted’ spaces. The house provides ‘little sanctuaries’ within so the family can both be together and have their own zones. The family love the flow of the house and enjoy discovering new ways of seeing the space as the light and seasons changes and react to the timber and brass. Together with custom designed moments (including staircase plinth which doubles as a low seat for shoe changing, by the shoe cupboard) each space is designed for the inhabitants. Save this picture!© Peter BennettsDespite no heritage overlay in the area most of the houses have remained sympathetic to the original Victorian cottages lining the street. The dissolving nature of the addition’s spaced timber-batten façade and hip roof provides a sympathetic response to existing neighbourhood conditions. At rear the staggered diamond shaped back fence posts allows the adjacent park into the garden while from the park the mirrored side of the post visually extends the open space beneath the floating upper storey of the house. Save this picture!© Peter BennettsA showcase home for a builder’s family, the brief included means for Oreo, the dog, to have maximum yard space without running through the house and the rest of the family required a home that flowed, increased their living area and separated their sleeping zones. The clients wanted the house to have moments of joy, which are achieved by rich material and light interplays, both within the home and with the rear park interaction. And Oreo has passage under the glass-cantilevered floor along the side of the house – allowing him to run freely from front to back yard.Save this picture!© Peter BennettsProject gallerySee allShow lessDream&Maze / Studio 10Selected ProjectsBIN61 / TACK architectsSelected Projects Share ArchDaily Year:  “COPY” CopyHouses, Renovation, Extension•Melbourne, Australialast_img

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *