Cover / APOLLO Architects & Associates

first_img Photographs “COPY” CopyHouses, Residential•Fuchu, Japan CopyAbout this officeAPOLLO Architects & AssociatesOfficeFollowProductsWoodGlassConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesInterior DesignResidential InteriorsFuchuJapanPublished on February 11, 2019Cite: “Cover / APOLLO Architects & Associates” 10 Feb 2019. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogPartitionsSkyfoldChoosing the Skyfold Wall for Your SpaceGlass3MSun Control Window Film in MarkthalBathroom AccessorieshansgroheBath & Shower ThermostatsCabinetsFlorenseCabinet – FloAirWood Boards / HPL PanelsBruagStair Railing – CELLON®LightsLouis PoulsenOutdoor Lighting – Flindt GardenBathroom AccessoriesBradley Corporation USAHigh Speed Hand Dryers – Aerix+BoardsForestOneLaminate – EGGER laminatesAcousticSchöckStaircase Insulation – Tronsole®Metal PanelsRHEINZINKPanel Systems – Horizontal PanelWall / Ceiling LightsA-LightAccolade Wall Light at River Dental OfficeBricksStröherClinker Brick Slips – StiltreuMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Cover / APOLLO Architects & Associates Projects Manufacturers: Daiko, Panasonic, DN Lighting, Douglas Fir, FONTE TRADING, IOC Flooring, Lilycolor, Moriyama, NISSIN, OSCL, Walnut, lauan ArchDaily Photographs:  Masao Nishikawa Manufacturers Brands with products used in this architecture project Construction: Houses Year:  Area:  190 m² Year Completion year of this architecture project center_img ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/909691/cover-apollo-architects-and-associates Clipboard Architects: APOLLO Architects & Associates Area Area of this architecture project Lighting Engineering:SIRIUS LIGHTING OFFICE, Hirohito TotsuneKitchen Designer:SieMaticInterior Coordination:Cassina ixc.Total Floor Area:101.56m2 (50.78m2/1F, 50.78m2/2F)Architect In Charge:Satoshi KurosakiCity:FuchuCountry:JapanMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Masao NishikawaRecommended ProductsDoorsSky-FrameInsulated Sliding Doors – Sky-Frame ArcWindowsFAKRORoof Windows – FPP-V preSelect MAXWoodHESS TIMBERTimber – GLT HybridDoorsGorter HatchesRoof Hatch – RHT AluminiumText description provided by the architects. This home in a high-density residential district in Tokyo’s suburbs was commissioned by a designer at a large real estate company. The roof and exterior walls are constructed from metallic grey Galvalume which both forms a structural skin and protects the privacy of the residents by shielding the first floor from visibility from the street. A large opening in the roof brings in abundant natural light and makes the compact space feel more expansive.    Save this picture!© Masao NishikawaThe first-floor entrance offers a view between the staircase and the bathroom clear to the back of the property. The “public dining room,” an extension of the entryway, serves not only as the family eating area but also as a guest room for entertaining. An island kitchen by Germany’s SieMatic brand blends form and function, evoking a bistro atmosphere.    Save this picture!© Masao NishikawaThrough a glass door and floor-to-ceiling windows, a terrace equipped with an outdoor sofa and other features serves as an exterior living room perfect for parties. Thanks to a courtyard-like layout that ensures privacy and a peaceful mood, it’s hard to believe the street is just on the other side of the wall.  Save this picture!SectionsThe second floor is integrated with a loft and large void, forming a living area that takes advantage of the high ceilings. The interconnectivity of the exposed rafters and eaves opens up the space, while at night, soft indirect lighting envelopes it in a dream-like atmosphere. Overall the house is like an auberge where family and friends can enjoy a meal at the “restaurant” below and then relax upstairs.Save this picture!© Masao NishikawaProject gallerySee allShow lessThe Abacus House / studioXSSelected ProjectsHillside Sanctuary / Hoedemaker PfeifferSelected Projects Share 2018 Hirano Construction Masaki Structure, Kenta Masaki ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/909691/cover-apollo-architects-and-associates Clipboard Japan Structural Engineer: “COPY” Cover / APOLLO Architects & AssociatesSave this projectSaveCover / APOLLO Architects & AssociatesSave this picture!© Masao Nishikawa+ 18Curated by Martita Vial Sharelast_img

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *