House on a Hill / vvv

first_img Year:  “COPY” 2020 Photographs:  Séverin MalaudTS/PEB:b-solutionsStructural Engineer:UTILCity:CerfontaineCountry:BelgiumMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Séverin MalaudRecommended ProductsWindowsAccoyaAccoya® Windows and DoorsMetallicsTrimoMetal Panels for Roofs – Trimoterm SNVWoodEGGERLaminatesEnclosures / Double Skin FacadesFranken-SchotterFacade System –  LINEAText description provided by the architects. The plot is located on the edge of the village, along a ridge path overlooking the “Eau d’Heure” valley. It is set along a not very dense, but nevertheless very well laid out street. The new house that is built seeks to maintain a privileged relationship with the landscape that will give the rooms all their qualities. The lengthwise layout from the street is in line with the slope and oriented on the course of the sun. From the street, it leaves a wide view of the landscape open.Save this picture!© Séverin MalaudSave this picture!ImplantationSave this picture!© Séverin MalaudThe house is intended to be a large family building and its plan provides for the variation in the number of its inhabitants. The question is therefore to design flexible spaces for a couple or a complete family. The ground floor is a continuous floor on which the main rooms are arranged: bedroom, hall, dining room, living room.Save this picture!© Séverin MalaudEach room has a unique domestic relationship with the outside according to its orientation and position. Between them, more enclosed spaces with their own atmosphere are interspersed to accommodate private or utilitarian functions: garage, bathroom and laundry room, kitchen. Circulation is thus deployed between these open or enclosed devices. At its end, the exterior volume folds and creates a special room where the landscape is almost panoramic: a ‘winter garden’, a quiet and contemplative room open onto the garden in summer and closed in winter.Save this picture!© Séverin MalaudTwo folds in the roof bring light and diagonal views to the vertical circulations. On the first floor, an office and a mezzanine communicate with the double-height of the dining room. Further on, two bedrooms and a bathroom find links to the street. The asymmetrical double-pitched roof responds to the slope of the plot and the variations in the modenature of the white bricks cladding are reminiscent of the rural buildings found in the region.Save this picture!© Séverin MalaudProject gallerySee allShow lessPraça4 Apartments / Hype StudioSelected ProjectsMoca House / CASTILLO + VALDIVIESO arquitectosSelected Projects Share House on a Hill / vvv ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/959295/house-on-a-hill-vvv Clipboard ArchDaily Save this picture!© Séverin Malaud+ 24Curated by Paula Pintos Share Architects: vvv Area Area of this architecture project CopyAbout this officevvvOfficeFollow#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesOn FacebookCerfontaineBelgiumPublished on March 30, 2021Cite: “House on a Hill / vvv” 30 Mar 2021. ArchDaily. Accessed 10 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogPanels / Prefabricated AssembliesTechnowoodGRP Siding Façade SystemGlassMitrexSolar GreenhouseMetal PanelsAurubisMill Finished Copper: Nordic StandardMetallicsHAVER & BOECKERArchitectural Wire Mesh – MULTI-BARRETTE 8130Enclosures / Double Skin FacadesIsland Exterior FabricatorsCurtain Wall Facade SystemsSealantsEffisusGutter Repair – TiteGutter3Aluminium CompositesSculptformAluminium Click-on BattensTiles / Mosaic / GresiteMargresPorcelain Tiles – Linea PrestigeMetallicsRHEINZINKZinc Roof Systems – Click Roll CapsTiles / Mosaic / GresiteTerrealTerracotta Cladding TileDoorsECLISSESliding Pocket Door – ECLISSE UnilateralWindowsJoskoWindows and Sliding Doors – ONE SeriesMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream House on a Hill / vvvSave this projectSaveHouse on a Hill / vvv Area:  320 m² Year Completion year of this architecture project ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/959295/house-on-a-hill-vvv Clipboard “COPY” Photographs Belgium Houses Projects CopyHouses•Cerfontaine, Belgiumlast_img

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *